Емоційне вигорання менеджера — синдром постійної втоми: як відновити працездатність?

 


24 березня відбувся тренінг для учасників студентського гуртка  на тему «Емоційне вигорання менеджера — синдром постійної втоми: як відновити працездатність?». Запрошена – тренер, Савчук Лілія Мар’янівна, доктор філософії, доцент кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я Івано-Франківського медичного університету. 

0001_1.jpg

 

Синдром «професійного вигорання» — один із проявів стресу, з яким стикається людина у власній професійній діяльності. А робота менеджера завжди потребувала рішучості. Молоді працівники, які сьогодні займають посади менеджерів зіштовхнулися з унікальним набором обставин, які роблять емоційне вигорання більш вірогідним. Савчук Л.М. представила результати дослідження Колумбійського університету, які вказують на те, що 18% менеджерам середньої ланки відомі симптоми депресії. А дослідження, проведені під час пандемії продемонстрували, що менеджерам середньої ланки важче підтримувати відносини на робочому місці, ніж керівникам вищого рівня, і лише половина опитаних вважає, що вони можуть покладатися на своїх колег.

Ліля Мар’янівна ознайомила із ознаками синдрому вигорання у менеджерів, дала поради як впоратись із цим явищем. Серед порад виокремила: дотримання режиму сну, вміння залишати роботу в офісі, дотримуватися режиму харчування, вести рухомий спосіб життя, вміння прислухатися до своїх бажань, займатися творчістю та ін.
 Студенти мали змогу пройти тестування на предмет оцінки особливості своєї нервової системи. Хто бажає-оцініть себе!
 

 

0002_1.jpg

 

0003_1.jpg

 

І пам’ятайте, що хороший працівник - це, насамперед, здоровий працівник, сповнений сил, ентузіазму та енергії до праці. Не забувайте про це. Будьте здоровими!

Додаткова інформація новин:

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця