Рік – разом

Сьогодні – рівно рік із того дня, як колектив Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу обрав собі нового очільника – доктора технічних наук, професора Ігоря Чудика

Ця подія набувала особливого значення у складний для всієї країни період повномасштабної війни та продиктованих нею змін, у системі освіти в тому числі. Тож було взято курс на розбудову енергетичного університету, який стане надійною опорою держави як у безпековому, так і енергетичному секторі. Про те, як тривав рух у визначеному напрямку і яких було досягнуто результатів впродовж року, Ігор Іванович  розповів на зборах трудового колективу.

Поговорити справді було про що: є чим пишатися, але і є до чого прагнути. Наразі один із пріоритетів роботи – це налагодження співпраці з партнерами, які є лідерами української промисловості, нафтогазової галузі, та зміцнення вже існуючих зв’язків. Це особливо актуально в часі, коли виробництво гостро потребує висококваліфікованих інженерів й зацікавлене брати безпосередню участь в їх підготовці, а університет, своєю чергою, під цей запит вдосконалює освітні програми, розвиває свою науково-дослідну інфраструктуру та активно розширює коло стейкхолдерів.

Війна взагалі змінила суспільство, тож і університет також багато в чому змінився. Його кафедра військової підготовки має тепер стати базою для створення інженерного військового факультету, освітні програми оптимізуються для учасників бойових дій, а Інститут гуманітарної підготовки та державного управління планує відкриття ОП «Національна безпека». Разом із партнерами ІФНТУНГ веде роботу зі створення безбар’єрного простору, аби в його стінах комфортно було всім, особливо людям, зраненим війною.

Ще одна вимога часу, на яку університет активно зреагував – це розширення міжнародної співпраці. Результат – акредитація ще однієї освітньої програми на міжнародному рівні. Тож відтепер студенти ІФНТУНГ можуть отримати другий, британський диплом про вищу освіту від ще одного нашого партнера - London South Bank University

Ігор Іванович Чудик також відзначив внесок членів Наглядової ради ІФНТУНГ у процес реформування вишу і подякував тим науковцям, які активно розвивали проєктну діяльність університету. Обидва процеси надзвичайно важливі для майбутнього закладу та зміцнення його позицій в освітянському середовищі не тільки як унікального осередку нафтогазової освіти, але й як генератора промислових інновацій, наукового центру з потужним експертним потенціалом.

Звісно, такі результати уможливив колектив, який сміливо відповів на виклики часу і перейшов на рейки трансформації діяльності ІФНТУНГ. Тож ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик подякував колегам за плідну роботу й відзначив грамотами університету провідних науковців закладу.

 

 

  • 1
  • 3
  • 11
  • 22
  • 222
  • 22211
  • 9
  • 99
  • 999
  • 55