Горизонт Європа

29-30 квітня 2024 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу (ІФНТУНГ) відбувся захід під назвою "Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”". Під час заходу учасникам було представлено широкий спектр можливостей для українських дослідників та інноваторів, а також були розглянуті організаційно-правові аспекти грантового менеджменту та можливості та перспективи участі в програмі EUREKA.

Ігор Таранов, який є начальником відділу "Офіс Горизонт Європа в Україні" Національного фонду досліджень України (НФДУ), докладно описав потенційні можливості програми для українських учасників. Доповідачі також проаналізували юридичні аспекти та фінансові питання, що стосуються участі в Програмі "Горизонт Європа".

Крім того, науковці з ІФНТУНГ поділилися своїм досвідом участі у міжнародних проєктах, що сприяло обміну цінною інформацією та підвищило рівень розуміння учасників щодо можливостей міжнародного наукового співробітництва.