ДЛЯ СТУДЕНТІВ ПУА ПРОВЕЛИ ЗАНЯТТЯ В ДЕРЖАВНІЙ КАЗНАЧЕЙСЬКІЙ СЛУЖБІ


У рамках угоди про співпрацю на базі Головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області доцент кафедри ПУА ІФНТУНГ Ярослав Арабчук провів практичні заняття з групою ПУА-22-1 (2-й курс бакалаврів) з дисципліни «Бюджетування в публічних організаціях».

Про безпосередню участь Держказначейства в бюджетному процесі та його основні функції здобувачам ПУА розповів заступник начальника, кандидат економічних наук Володимир Косик. Виступ начальниці управління бюджетних надходжень та операцій з ресурсами Олени Михайляк був присв’ячений питанням виконання державного та місцевих бюджетів за доходами, їх обліку і розмежування між усіма ланками бюджетної системи, а також співпраці з цих питань з фінансовими інституціям.

Начальниця управління бухгалтерського обліку та операцій з виконання бюджетів Світлана Овчаренко та начальниця управління консолідованої звітності Ірена Кубай зосередили увагу здобувачів на питаннях ролі Держказначейства у забезпеченні дотримання вимог Бюджетного Кодексу щодо бухгалтерського й управлінського обліку виконання бюджетів усіх рівнів, формування, підготовки та подання звітності.

Студенти та студентки ПУА також отримали вичерпні відповіді на свої запитання та відмітили дуже велику користь для себе від таких занять.


 

  • 2